Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy czasem brakuje nam pomysłu na banie bezmięsne, polecam te właśnie kotleciki, które są naprawdę smaczne!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Ugotowane i studzone jaja zmiksować blenderem, dodać bułkę, musztardę, śmietanę i przyprawy, wymieszać. Następnie dodać odcedzoną i pokrojoną w plasterki mozzarellę, wymieszać.
Na końcu dodać surowe jajo i całość delikatnie połączyć. Formować z ciasta kotlety i panierować w bułce tartej.
Smażyć w dużej ilości rozgrzanego oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać np. z gotowanymi ziemniakami i brokułem z wody. Smacznego!