Kotlety jajeczne, smak dawnych czasów.

Przepis dnia 2019-04-01
Kotlety jajeczne, smak dawnych czasów.
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Kotlety jajeczne jak z baru mlecznego tylko bardziej delikatne i puszyste, smak dawnych czasów:)

Składniki

  • Jajka 8 szt.
  • Koperek 1/2 pęczka.
  • Szczypiorek 1/2 pęczka.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Bułka sucha 1/2
  • Pieprz do smaku.
  • Sol do smaku.
  • Olej do smażenia.

Przygotowanie

  1. Ugotować 7 jajek na twardo, ostudzić, wrzucić do miski, rozgnieść tłuczkiem do ziemniaków, dodać surowe jajko, sól, pieprz, posiekany koperek i szczypiorek, namoczoną w mleku i odsączoną bułkę.
    Następnie uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.
    Gotowe !!!
    Smacznego !!!

Komentarze do przepisu (5)

slodkisentyment 22 marca 2019
Ooo, już sobie podbieram przepis. Będą kulinarne wspominki :)
pelen_brzuszek 22 marca 2019
smakowicie :)
Maudie 22 marca 2019
Zawiało wspomnieniami:) Przepyszne kotleciki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Jajka 8 szt.
  • Koperek 1/2 pęczka.
  • Szczypiorek 1/2 pęczka.
  • Bułka tarta do panierowania.
  • Bułka sucha 1/2
  • Pieprz do smaku.
  • Sol do smaku.
  • Olej do smażenia.
Składniki