Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na niedrogie i błyskawiczne w przygotowaniu kotleciki z gotowanych jajek i pieczarek.
Szybka i smaczna
Odsłon: 14042
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 55
Szybka i smaczna
Odsłon: 14042
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 55
Składniki
Jajka ugotowane na twardo obierz ze skorupki i drobno posiekaj. Przełóż do miski.
Cebulę i pieczarki pokrój w zgrabną kostkę i przesmaż na patelni dodając łyżkę klarowanego masła. Gdy będą gotowe przestudź i przełóż do jajek. Następnie dodaj surowe jajko, przyprawy i posiekany szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Z powstałej masy formuj kotleciki, każdy z nich obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym z każdej strony do zarumienienia.