Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Pyszna alternatywa mięsnych kotletów mielonych.

Składniki

  • 12 jajek
  • pęczek ziół (natka pietruszki ,szczypiorek ,koperek)
  • bułka tarta
  • łyżka chrzanu
  • łyżka musztardy dijon (lub rosyjskiej)
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. 10 jajek gotujemy na twardo ,studzimy ,obieramy i siekamy. Opłukane zioła osuszamy ,drobno siekamy ,dodajemy wraz z surowymi jajkami do ugotowanych. Dodajemy chrzan ,musztardę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na oleju ,na rumiano.

Komentarze do przepisu (11)

ggosienka68 10 maja 2014
Myślę, że smaczne te Twoje kotleciki ;) W najbliższym czasie wypróbuje :))))
renka 10 maja 2014
Są smaczne,często robię na piątkowy obiad -)
Futka 11 maja 2014
Mniam :) uwielbiam takie :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 12 jajek
  • pęczek ziół (natka pietruszki ,szczypiorek ,koperek)
  • bułka tarta
  • łyżka chrzanu
  • łyżka musztardy dijon (lub rosyjskiej)
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
Składniki