Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy i bardzo smaczny zamiennik tradycyjnych kotletów mielonych.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1427
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 541
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1427
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 126
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 402
Składniki
Kaszę gotujemy na sypko, zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odsączamy i studzimy. Przekładamy (letnią) do miski. Cebulę podsmażamy na oliwie z pomidorów, dodajemy do kaszy. Pomidory kroimy w paski i razem z siemieniem, koperkiem, otrębami dodajemy do całości. Tak przygotowany farsz doprawiamy do smaku solą ziołową, ponownie mieszamy i formujemy kotlety. (Gdyby farsz był nieco za luźny, możemy dodać trochę oliwy z pomidorów) Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.