Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety gołąbkowe to kompromis pomiędzy klasycznymi gołąbkami, a kotletami mielonymi. Ich przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje wiele czasu. Świetnie komponują się z ziemniakami i surówką. Można jeść je również solo, bez żadnych dodatków.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i sparz gorącą wodą. Ryż ugotuj al dente. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
W misce połącz mięso mielone z odciśniętą kapustą, ugotowanym ryżem, cebulą, bułką tartą, jajkami i przyprawami. Masę na kotlety gołąbkowe wyrabiaj dłońmi. Uformuj równej wielkości okrągłe kotleciki.
Kotlety gołąbkowe podsmaż na rozgrzanej patelni z masłem z dwóch stron na rumiany kolor.
Do rondelka wlej passatę pomidorową, śmietankę i wodę. Dodaj mąkę i przyprawy. Składniki wymieszaj. Sos podgrzewaj od czasu do czasu mieszając. Gorącym sosem zalej kotlety gołąbkowe.