Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety z piersi indyka z dodatkiem żółtego sera smakują bardzo dobrze i są pyszne , kruche . Delikatne mięso w połączeniu z żółtym serem to strzał w dziesiątkę, a moi domownicy zadowoleni.
tłuczek, miski , patelnia, widelec, nóż,
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Pierś z indyka pokroić na plastry (czyli na kotlety). Każdy delikatnie rozbić tłuczkiem. Następnie natrzeć solą, pieprzem oraz przyprawą do drobiu i czosnkiem granulowanym. Na każdym ułożyć w połowie plastry sera żółtego, zwinąć na pół. W jednej misce lub talerzu rozbełtać jajka, a do drugiej wsypać bułkę tartą. Każdy kotlet panierować w rozbełtanym jajku , a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obydwu stron na złoty kolor. Rada: Jeżeli lubicie podsmażoną cebulę to na każdym kotlecie można ułożyć po 2 łyżki zeszklonej cebuli i na to ketchup. U mnie nie lubią za bardzo cebuli więc mam bez.