Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety drobiowe z boczkiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 733
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 149
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 86
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 134
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy, przecinamy na pół, tak aby uzyskać cztery porcje. Wkładamy do woreczka foliowego i rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy solą i pieprzem.
Jajko miksujemy z dwiema-trzema łyżkami mleka, wylewamy na talerz. Mięso panierujemy w mące, potem w jajku z mlekiem, a na koniec w bułce tartej wymieszanej z dwiema łyżkami otrąb owsianych.
Smażymy z obydwu stron na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Odstawiamy w ciepłe miejsce. Pokrojony w paseczki boczek wysmażamy na chrupko.
Kotlety układamy na talerzach, dekorujemy boczkiem i podajemy na przykład z ziemniakami i zasmażaną białą kapustą.
<strong>Czas przygotowania 35 minut. Cena jednej porcji około 5,50 zł.</strong>Źródło: Rewia