Kotlety drobiowe w kukurydzianej panierce

Kotlety drobiowe w kukurydzianej panierce
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: irma82
Bardzo delikatne i bardzo chrupiące:)

Składniki

  • pierś z kurczaka, cała podwójna
  • wegeta lub inna przyprawa tego typu
  • płatki kukurydziane zwykłe, pół paczki
  • olej do smażenia
  • jajka, 2 szt.

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,podzielić na kotlety i rozbić delikatnie w folii.Każdy kotlet posypać przyprawą i odstawić na jakieś pół godzinki.Płatki kukurydziane przesypać do większego woreczka i pokruszyć-ja w tym celu użyłam wałka do ciasta.Kotlety moczymy pierw w rozmąconych jajkach a następnie dokładnie obtaczamy w pokruszonych płatkach i kładziemy na gorący olej.Smażymy na złoto i wcinamy na ciepło z dodatkami jakie tylko lubimy.

Komentarze do przepisu (7)

Konto usunięte 23 lutego 2013
Potwierdzam , taka panierka jest bardzo chrupiąca , u mnie innych nie chcą jeść :))) 5
Konto usunięte 23 lutego 2013
a ja własnie się czaiłam na nią już od dawna, nawet płatki kupiłam specjalnie, w takim razie muszę zrobić !... Czytaj całość »
a ja własnie się czaiłam na nią już od dawna, nawet płatki kupiłam specjalnie, w takim razie muszę zrobić ! 6 :)
irma82 23 lutego 2013
Dziękuję i życzę smacznego:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pierś z kurczaka, cała podwójna
  • wegeta lub inna przyprawa tego typu
  • płatki kukurydziane zwykłe, pół paczki
  • olej do smażenia
  • jajka, 2 szt.
Składniki