KOTLETY DE VOLAILLE

KOTLETY DE VOLAILLE
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: matusia
Ummm przepyszne :)

Składniki

  • piersi z kurczaka, połowa na jednego de volailla
  • ser żółty
  • olej, do głębokiego smażenia
  • mąka,bułka tarta i jajka, do opanierowania
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na kotlety.Posypać solą i pieprzem.

  2. Położyć po kawałku sera.

  3. Zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce.Spiąć za pomocą wykałaczek.

  4. Umieścić mąkę, jajko i bułkę tartą w oddzielnych talerzach. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej.

  5. Rozgrzać głęboki olej do temperatury 190 stopni i smażyć roladki. Piersi smażyć przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki.

  6. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (5)

jagienkaaa 07 czerwca 2011
Wygladaja oblednie!Ja jednak smaze ostatnio na klarowanym masle,chociaz wczesniej smazylam tak jak Ty w glebokim... Czytaj całość »
Wygladaja oblednie!Ja jednak smaze ostatnio na klarowanym masle,chociaz wczesniej smazylam tak jak Ty w glebokim oleju.Niemniej na masle smaczniejsze,maja taki delikatny maslany posmak i sa delikatniejsze.
Uwielbiam to danie!
czarne88 07 czerwca 2011
prawdziwy de volaille nie ma w sobie sera :D
anika80 07 czerwca 2011
Pycha mam język do pasa, chyba dzisiaj też je zrobię
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • piersi z kurczaka, połowa na jednego de volailla
  • ser żółty
  • olej, do głębokiego smażenia
  • mąka,bułka tarta i jajka, do opanierowania
  • sól
  • pieprz
  • wykałaczki
Składniki