Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i aromatyczne w smaku kotleciki ,doskonale komponują się z sosem pieczarkowym.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 180
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Brokuła rozebrać na różyczki ugotować.5 jajek ugotować na twardo ,obrać , pokroić w drobną kostkę.Brokuła i jajka umieścić w miseczce ,dodać surowe jajko ,doprawić solą i pieprzem ,dokładnie wymieszać.
Uformować kotleciki.Obtoczyć w tartej bułce.
Na patelni rozgrzać olej ,smażyć kotleciki na wolnym ogniu ,aż zrumienią się z obu stron.Osączyć na papierowym ręczniku.
Cebulę obrać ,pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić .Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę ,gdy się trochę zrumieni dodać pieczarki ,doprawić solą ,pieprzem i całość dusić 5 min.Dodać śmietanę i gotować około 2 min,aż sos będzie szklisty.
Kotleciki można podać z ziemniakami ,sosem pieczarkowym oraz smażonymi buraczkami.