Kotlet z uda kurczaka.

Kotlet z uda kurczaka.
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Gotujtosam
Wyśmienity smak i soczyste mięso, tym odznaczają się kotlety z uda kurczaka, wyglądem przypominają karkówkę w panierce. Odpowiednia mieszanka ziół i przypraw sprawia że kotlety smakują fantastycznie.

Składniki

  • Filet z uda kurczaka 500g.
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta jako panierka
  • Mąka pszenna tortowa do obtoczenia mięsa
  • Zioła prowansalskie łyżka do herbaty
  • Papryka słodka mielona łyżka do herbaty
  • Pieprz czarny 2 szczypty
  • Sól do smaku
  • Czosnek 1 zębek
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Umyć i osuszyć fileta.
    Fileta rozbić tylko od strony kości.
    Obtoczyć w mące.
    Jajko wybełtać z przyprawami.

  2. Fileta zamoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej.
    Rozgrzać patelnię z olejem.
    Smażymy kotlety z obu stron na złocisty kolor.
    Gotowe !!!

Komentarze do przepisu (2)

pierozki2 15 marca 2018
Pycha. Zdecydowanie lepsze niż z piersi kurczaka.
Gotujtosam 15 marca 2018
Szczera prawda.
Pozdrawiam
Składniki
  • Filet z uda kurczaka 500g.
  • Jajka 2 szt.
  • Bułka tarta jako panierka
  • Mąka pszenna tortowa do obtoczenia mięsa
  • Zioła prowansalskie łyżka do herbaty
  • Papryka słodka mielona łyżka do herbaty
  • Pieprz czarny 2 szczypty
  • Sól do smaku
  • Czosnek 1 zębek
  • Olej do smażenia
Składniki