Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet z kurczaka w cieście musztardowym"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2128
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Piersi kurczaka myjemy, osuszamy. Lekko zbijamy tłuczkiem, tak aby można je było pokroić w prostokąty. Nacieramy solą i białym pieprzem.
Czosnek miażdżymy. Do miseczki wybijamy jajka, roztrzepujemy widelcem, wsypujemy trochę przyprawy do drobiu i mąkę ziemniaczaną, dodajemy musztardę oraz czosnek. Mieszamy na jednolitą masę.
Każdy kawałek mięsa, oddzielnie, panierujemy w cieście. Zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na noc do lodówki. Następnego dnia smażymy kotleciki na złoty kolor.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji 3,20 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 230 kcal Białko 16 g/Tłuszcz 19 g/Węglowodany 23 gŹródło: Rewia