Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Ciecierzycę opłukać i namoczyć prze noc.
Batata obrać, pokroić w kostkę i obgotować 2-3 minuty. Cebulę pokroić w piórka i obsmażyć na 1 łyżeczce oleju.
Do miksera włożyć odsączoną ciecierzycę, dodać odcedzonego batata, cebulę, bułkę tartą, oliwę i przyprawy. Zmiksować na niezbyt drobną masę i przełożyć do miski. Dodać mąkę ziemniaczaną i jeszcze raz wymieszać.
Na patelni rozgrzać resztę oleju na średnim ogniu. Z masy warzywnej ręcznie formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i układać na patelni. Smażyć z obu stron po kilka minut, aż będą brązowe. Podawać z ziemniakami jako zwyczajny kotlet. Albo w bułce z sałatą i pomidorem jako alternatywę hamburgera.