Kotlet wieprzowy z warzywami

Kotlet wieprzowy z warzywami
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Wspaniały dodatek do drugiego dania

Składniki

  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
  • Por biała część 1 szt.
  • Pieczarki świeże 20 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Grysik 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Tłuszcz do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pora, pieczarki oczyścić, bardzo drobno posiekać i zeszklić na łyżce tłuszczu. Następnie ostudzić, dodać do mięsa, wsypać grysik, dodać zmiażdżony czosnek, wbić jajko, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić masę. Z przygotowanej masy mięsnej formować na dłoni kotlety, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Składniki
  • Mięso wieprzowe mielone ½ kg
  • Por biała część 1 szt.
  • Pieczarki świeże 20 dag
  • Jajko 1 szt.
  • Grysik 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki
  • Tłuszcz do smażenia
Składniki