Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wieprzowina w nowej odsłonie
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
rozgrzać piekarnik do 80 stopni. Cebulę drobno posiekać. Kotlet z jednej i drugiej strony sola i pieprzem doprawić. Na goracym tłuszczu z każdej strony 2 min podsmażyć. wyjać z tłuszczu i delikatnie cienką warstwą posmarować musztardą i natychmiast włożyć do piekarnika w temp. 80 stopni.
Cebulę podsmazyć w tłuszczu po smażeniu kotletów i zeszklić. Dodać białe wino i zredukować do połowy.Dodać smietanę i musztardę ziarnistą. Gotować sos do uzyskania kremowej konsystencji. Solą i pieprzem do smaku przyprawić. sos odstawić. Kótko przed serwowanem podgrzać. Pietruszkę pokroić. Podawać kotlety polane sosem i posypane pietruszką