Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z białej kapusty.

Kotlet schabowy, ziemniaki i surówka z białej kapusty.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i surówką z białej kapusty, marchwi, cebuli i majonezu, doprawioną solą i pieprzem ziołowym.

Składniki

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą, panierujemy w bułce tartej i jajku i smażymy na złoty kolor z obu stron do miękkości mięsa.

  2. W miedzy czasie kroimy drobno kapustę, obraną cebulę w kostkę a obraną marchew trzemy przez duże oczka na wiórki. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 3 łyżki majonezu i mieszamy. Gotujemy również obrane ziemniaki w osolonej wodzie. Jeżeli kotlety będą dobrze usmażone podajemy je z ugotowanymi ziemniakami i surówką z kapusty.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (3)

bryssska 09 września 2018
Klasyczny niedzielny obiad ;-D
SlodkoSlodka83 09 września 2018
Pycha obiados :-)
babcitereskiciasta 09 września 2018
Wspaniały obiad.:)
Składniki
Składniki