Kotlet schabowy, ziemniaki i buraczki.

Kotlet schabowy, ziemniaki i buraczki.
> 1-2 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Smażone kotlety schabowe, panierowane w bułce tartej i jajku, podane z ziemniakami i buraczkami.

Składniki

  • plastry schabu 2 szt.
  • wegeta do mięsa bez konserwantów
  • Pieprz ziołowy
  • jajko kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • ziemniaki 5 szt.
  • Sól
  • buraki 2 małe
  • cebula połowa małej

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, doprawiamy wegetą i pieprzem ziołowym. Tak przygotowane plastry schabu zawijamy w spożywczą folię i wkładamy do lodówki na kilka godzin.

  2. Po tym czasie panierujemy każdy plaster schabu w jajku i bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z obu stron, oraz do miękkości mięsa. W między czasie gotujemy buraczki, oraz ziemniaki. Ugotowane buraczki obieramy, trzemy na tarce i podsmażamy z drobno pokrojoną cebulką, doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone kotlety podajemy z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 13 stycznia 2019
Idealny niedzielny obiad! jak za dawnych czasow :)
bryssska 14 stycznia 2019
Klasyk ;-D
basiliana 14 stycznia 2019
Pyszny, domowy obiad. Dla mnie to najlepszy zestaw ze schabowym w roli głównej:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • plastry schabu 2 szt.
  • wegeta do mięsa bez konserwantów
  • Pieprz ziołowy
  • jajko kurze 2 szt.
  • Bułka tarta
  • ziemniaki 5 szt.
  • Sól
  • buraki 2 małe
  • cebula połowa małej
Składniki