Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa.

Kotlet schabowy, ziemniaki, fasolka szparagowa.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Kotlet schabowy podany z ziemniakami i ugotowaną, podsmażoną fasolką szparagową z bułką tartą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Fasolka szparagowa:

    30 dkg fasolki szparagowej
    masło
    bułka tarta
    sól

    Przygotowanie fasolki szparagowej:

    W osolonej wodzie gotujemy fasolkę szparagową, od momentu wrzenia wody 20 minut, musimy sprawdzać czy jest miękka. Fasolkę kroimy na połówki. Na patelni smażymy na maśle fasolkę szparagową, delikatnie podsypujemy bułką tartą przewracając fasolkę na drugą stronę. Tak przygotowana fasolka jest bardzo dobrym dodatkiem do dań.

  2. Przygotowanie dania:

    Rozbite tłuczkiem plastry schabu solimy pieprzymy z obu stron, maczamy w rozbełtanym jajku i w bułce tartej. Tak przygotowane w panierce kotlety smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.

  3. W między czasie gotujemy w osolonej wodzie ziemniaki i smażymy z bułką tartą wcześniej ugotowaną fasolkę szparagową.

  4. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i smażoną fasolką szparagową.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

halis55 10 sierpnia 2017
Super danie zrobię dziś na obiad dziękuję za podpowiedż smacznego..
GREGORHSPEED 10 sierpnia 2017
O ja! Kocham takie jedzenie <3
Składniki
Składniki