Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aby schabowy nie smakował wciąż tak samo, dodaję różne dodatki. Dzisiaj skropiony kremem balsamicznym i podany z dodatkiem duszonego pasternaku z marchewką.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Schab pociąć na 2 cm plastry. Rozbić. Doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Ułożyć w głębokiej misce i zalać naturalnym jogurtem lub maślanką na 2-3 godziny. Po tym czasie wyjąć, osuszyć papierowym ręcznikiem i ponownie delikatnie doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym smalcu lub oleju. Przed samym podaniem położyć na każdym kotlecie po plastrze żółtego sera, przykryć patelnię pokrywką i podgrzewać na wolnym ogniu aż ser się roztopi. Przed podaniem skropić gęstym kremem balsamicznym. Udekorować listkiem sałaty. Podałam z tłuczonymi ziemniakami i uduszonym na maśle i pasternakiem z marchewką .