Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet schabowy podany z ziemniakami polanymi tłuszczem i sałatką warzywną ze słoja.
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 563
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2100
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1392
Polecam bardzo smaczną ,zdrową i szybką sałatkę z warzyw surowych.
Odsłon: 563
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2100
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1392
Składniki
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie).
Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki.
Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę. Smacznego !!!