Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami

Kotlet schabowy z sosem serowym i pieczarkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
Kiedy zostały nam schabowe z poprzedniego dnia albo znudziły nam się tradycyjne, polecam prosty sposób.

Składniki

  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 2 serki topione

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą.
    2. Obtaczamy w mące, zanurzamy w jajku i panierujemy bułce tartej.

  2. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 5. Do cebuli dodajemy pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 7. Dokładamy serki i mieszamy do chwili rozpuszczenia.

  6. 8. Pieczarki układamy na kotletach.
    9. Danie gotowe.
    10. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Nevermore 11 marca 2019
Schabik z pieczarkami w poniedziałek, jak najbardziej, po małym poście i lenistwie weekendowym ;)
Pyszne... Czytaj całość »
Schabik z pieczarkami w poniedziałek, jak najbardziej, po małym poście i lenistwie weekendowym ;)
Pyszne żarełko dla mnie i moich domowych "zwierzaków", a dnia wcześniejszego nic nie zostaje, no chyba, że zrobimy z 20 sztuk :D
Mniam, mniam, 7,p
slodkisentyment 11 marca 2019
By się chętnie zjadło :)
pelen_brzuszek 11 marca 2019
piękne podane :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • ½ kg schabu
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Cebula
  • ½ kg pieczarek
  • 2 serki topione
Składniki