Kotlet schabowy z kością ziemniakami i sałatką warzywną.

Kotlet schabowy z kością  ziemniakami i sałatką warzywną.
> 1-2 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Tradycyjny schabowy w panierce, dziś proponuję schabowy z kością, ziemniakami i surówką warzywną.

Składniki

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry naszego schabu z kością układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, odparowujemy i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę warzywną. Ziemniaki posypujemy zielenią.

  2. Smacznego :)

Komentarze do przepisu (4)

grazka950 30 stycznia 2017
jak kotlet schabowy to tylko z kością :)
bellamozzarella 31 stycznia 2017
taki schabik to poemat...;-) najsmaczniejszy ;-)
gochna55 24 maja 2017
I koniecznie na SMALCU. Tak robiła moja Babcia, Mama i ja (od 35 lat). Dzieci też tak robią. Radzę choć raz... Czytaj całość »
I koniecznie na SMALCU. Tak robiła moja Babcia, Mama i ja (od 35 lat). Dzieci też tak robią. Radzę choć raz spróbować takiej rady: rozbity schab namoczyć w rozbełtanych jajkach - ja dodaję wówczas pokrojony w plasterki ząbek lub dwa czosnku - przez noc w lodówce. Jajka wykorzystuję do panierowania.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki