Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych i ostrą papryką

Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych i ostrą papryką
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pikantne smakują lepiej.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Płatki kukurydziane 1 ½ szklanki
  • Papryka ostra mielona 1 łyżeczka
  • Jajko 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i pieprzem i odstawić na godzinę. Następnie rozbić tłuczkiem, maczać w rozmąconym jajku, panierować w potłuczonych płatkach wymieszanych z ostrą papryką. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.

Składniki
  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Płatki kukurydziane 1 ½ szklanki
  • Papryka ostra mielona 1 łyżeczka
  • Jajko 2 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia
Składniki