Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych

Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Wyborny i chrupiący kotlet na obiad.

Składniki

  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Płatki kukurydziane ½ szklanki
  • Bułka tarta ½ szklanki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety dokładnie oczyścić z błonek, posypać przyprawą, pieprzem i razie potrzeby solą do smaku. Rozbić tłuczkiem dosyć cienko i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Płatki lekko rozgnieść, wymieszać z bułką tartą. Gotowe kotlety maczać w jajkach rozbełtanych z mlekiem i panierować. Smażyć na rozgrzanym oleju powoli z obu stron. Kotlety są chrupiące i smaczne. SMACZNEGO!

Komentarze do przepisu (1)

bryssska 12 marca 2018
Robiłam wczoraj na obiad w panierce z płatków, tylko bez bułki , mega chrupiące ;-)
Składniki
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Płatki kukurydziane ½ szklanki
  • Bułka tarta ½ szklanki
  • Przyprawa do mięsa wieprzowego
  • Olej do smażenia
Składniki