Kotlet schabowy w orzechowej panierce

Kotlet schabowy w orzechowej panierce
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Chrupiący i smaczny kotlet na niedzielny obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • Orzechy włoskie zmielone 1/3 szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki ¾ szklanki
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kotlety opłukać, osuszyć na ręczniku papierowy, posypać solą i pieprzem i odstawić na chwilę. Następnie rozbić tłuczkiem i maczać w rozmąconym jajku wymieszanym z papryką i mlekiem. Po czym panierować w bułce tartej wymieszanej z orzechami. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoto. Po usmażeniu odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać. SMACZNEGO.

Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 09 marca 2019
Pyszne kotlety :-)
pelen_brzuszek 09 marca 2019
świetny pomysł :)
Składniki
  • Składniki:
  • Kotlet schabowy 4 szt.
  • Jajka 2 szt.
  • Mleko 1/3 szklanki
  • Papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • Orzechy włoskie zmielone 1/3 szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bułka tarta do panierki ¾ szklanki
  • Olej do smażenia
Składniki