Kotlet schabowy w majonezie

Kotlet schabowy w majonezie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: bryssska
Kotlety schabowe proste i szybkie w wykonaniu, a w smaku rewelacyjne. U nas są ostatnio hitem. Mięso w takim wydaniu jest delikatne i soczyste w środku, a chrupiące z wierzchu. Schabowy idealny na niedzielny obiad.

Składniki

  • 4 plastry schabu wieprzowego
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • bułka tarta (u mnie bułka tarta pół na pół z płatkami kukurydzianymi)
  • olej kokosowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem i obsypujemy sola i pieprzem.

  2. Każdy doprawiony płat mięsa smarujemy z jednej i drugiej strony cienką warstwą majonezu.

  3. Tak przygotowane mięso maczamy w rozbitych widelcem jajkach.

  4. Następnie mięso obtaczamy w panierce.

  5. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

  6. Smażymy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.

  7. Podajemy zaraz po usmażeniu, choć na zimno smakują też wybornie. Smacznego !!!

  8. ;-D

  9. ;-)))

Komentarze do przepisu (46)

niezgodny 14 lipca 2018
Rozumiem, że z majonezem domowej roboty,kotlet smakuje najlepiej;)
babeczka35 15 lipca 2018
Idealne na niedzielny obiad :)
fafiatko 15 lipca 2018
Ale chrupiace!
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 4 plastry schabu wieprzowego
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz
  • bułka tarta (u mnie bułka tarta pół na pół z płatkami kukurydzianymi)
  • olej kokosowy do smażenia
Składniki