Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcecie przepis na szybki obiad, który robi się dosłownie w 25 minut? Nie chcecie? No to macie ;) Soczysty schab, do tego podsmażone ziemniaki i moje ulubione szparagi <3 Wiem, że nie mogę, ale sezon tra tak krótko, a one są tak pyszne, więc biorę dwa tabsy :P i jest git! Danie poleca się na szybki obiad Arek Gie
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ziemniaki gotujemy w osolonym wrzątku, tak na aldente. Odcedzamy i smażymy na rozgrzanym smalcu razem z pokrojonym boczkiem. Ze szparagów obłamujemy "dół", tam, gdzie same pękną. Układamy na blaszce, skrapiamy oliwą, oprószamy solą i pieczemy przez kwadrans w 200°C. Kotlety oprószamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy tłuszcze. Mięso smażymy po 3 minuty z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę, polewamy gorącym tłuszczem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.