Kotlet schabowy

Kotlet schabowy
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Okawrosole
Niedawno odkryłam na którymś programie kulinarnym tę metodę przygotowywania kotleta schabowego i postanowiłam ją wypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty.

Składniki

  • rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jaj

Przygotowanie

  1. mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą i pieprzem
    do trzech misek wsyp: mąkę, bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo
    obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 29 grudnia 2017
Babcia tak robiła, my też po latach powracamy do tego przepisu i potwierdzam, że jest zajefajny kotlet :D
Na... Czytaj całość »
Babcia tak robiła, my też po latach powracamy do tego przepisu i potwierdzam, że jest zajefajny kotlet :D
Na jednym nigdy się nie kończy, zawsze musi być repeta hehe, do tego ziemniaczki plus jakaś surówka i można żyć xD
Składniki
  • rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jaj
Składniki