Kotlet pod kołderką

Kotlet pod kołderką
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Pyszne i aromatyczne danie na uroczysty obiad .

Składniki

Przygotowanie

  1. Filet pokroić w plastry ,lekko rozbić.Jajko roztrzepać.Plastry fileta doprawić przyprawą do kurczaka zanurzyć w jajku.

  2. Obtoczyć w tartej bułce.

  3. Cebulę obrać pokroić w piórka.Pieczarki obrać pokroić.Cukinię zetrzeć na tarce o grubszych otworach.Paprykę pokroić w kostkę.Równocześnie rozgrzać olej na patelni do smażenia kotletów jak również w rondelku do podsmażenia warzyw.Do rozgrzanego oleju w rondelku wrzucić cebulę chwilę smażyć dodać pieczarki ,paprykę cukinię doprawić solą i pieprzem dusić 5 min pod koniec doprawić ziołami prowansalskimi.Na patelni smażyć kotlety na lekko rumiano z obu stron.

  4. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.

  5. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.Na kotlety nałożyć warzywa.

  6. Ser utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać na warzywa.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec do zrumienienia sera.Smacznego.!!!

Komentarze do przepisu (2)

KulinarnaChwila 25 lutego
Pyszotka:)
marianna1289 25 lutego
ziękuję
Składniki
Składniki