Kotlet po hawajsku

Kotlet po hawajsku
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: basiliana
Kotlet drobiowy z dodatkiem soczystego ananasa, aromatycznej szynki i delikatnego sera nabiera zupełnie nowego wyrazu.

Składniki

  • Filet z kurczaka - 1 podwójny
  • Ananas z puszki - 6 plasterków
  • Szynka wieprzowa wędzona - 6 plasterków
  • Ser żółty - 6 plasterków
  • Jaja - 2 sztuki
  • Bułka tarta - ok. 1 szklanki
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

  1. Każdy filet podzielić na trzy części i lekko rozbić. Przyprawić mięso solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka, a następnie panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.

  2. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotlety z jednej strony na rumiany kolor, a następnie przewrócić je na drugą stronę i na zrumienionej części ułożyć plasterek szynki, ananasa i ser pokrojony w paski.

  3. Smażyć kotlety do zrumienienia dolnej części i stopienia sera. Można na chwilę przykryć patelnię pokrywką, aby ułatwić zapieczenie sera.

Komentarze do przepisu (9)

fafiatko 13 września 2018
Bardzo smacznie wyglada, zamawiam jeden :)
GREGORHSPEED 13 września 2018
Bardzo fajne kotlety <3 Polecam, są mega smaczne <3
babeczka35 14 września 2018
Pyszne mięsko :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Filet z kurczaka - 1 podwójny
  • Ananas z puszki - 6 plasterków
  • Szynka wieprzowa wędzona - 6 plasterków
  • Ser żółty - 6 plasterków
  • Jaja - 2 sztuki
  • Bułka tarta - ok. 1 szklanki
  • Przyprawa do kurczaka
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej rzepakowy do smażenia
Składniki