Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1.Schab rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą 2.Cebulę i boczek smażymy na patelni aż nabiorą kolorków 3.Ser żółty pocieramy na tarce 4.Schab obtaczamy najpierw w mące później w jajcu i na końcu w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. 5.Jak schab będzie już ładnie zarumieniony kładziemy na górę boczek z cebulą,ogórek konserwowy i posypujemy serem żółtym następnie dusimy na małym ogniu pod przykryciem do momentu roztopienia sera.Smacznego
patelnia
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1750
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Schab dobrze rozbijamy tłuczkiem oraz przyprawiamy pieprzem i solą .Boczek i cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy aż się zarumienią .Ogórek kroimy w plastry a ser trzemy na tarce grube oczka.Jajko roztrzepujemy w talerzu i obtaczamy kotlet w mące,później w jajku i bułce tarce i wrzucamy na patelnię i smażymy dokładnie z obu stron.Na górę podsmażonego schabu kładziemy wcześniej przysmażoną cebulkę z boczkiem oraz na nie ogórek i ser.Dusimy wszystko na małym ogniu aż do roztopienia się sera.