Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami

Przepis dnia 2014-10-08
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami
> 5-6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Bo tak mi zostało po pierogach...

Składniki

  • 250 g pieczonego kurczaka
  • natka pietruszki
  • maggi
  • garść suszonych grzybów
  • 150 g kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi.
    Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką wody ,dodajemy liść laurowy i gotujemy przez godzinę na średnim ogniu.
    Mięso i kapustę łączymy ze sobą ,dodajemy cebulę, grzyby i jajko (jeśli masa jest „lejąca” możemy dodać bułkę tartą) ,składniki mieszamy ,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy kształtujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron.

Komentarze do przepisu (5)

sereberko80 04 października 2014
super pomysł, takich kotletów jeszcze nie próbowałam :-)
Futka 06 października 2014
Wypasiony po prostu! Pycha! :D
zonia48 18 września 2016
A co z grzybami, też je dodajemy do masy?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g pieczonego kurczaka
  • natka pietruszki
  • maggi
  • garść suszonych grzybów
  • 150 g kapusty kiszonej
  • liść laurowy
  • jajko
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia
Składniki