Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlet drobiowy marynowany w marynacie z jogurtu, musztardy i miodu a do tego przyprawy. Następnie smażony w tradycyjnej panierce.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 107
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Filety opłukaj, przekrój na pół i lekko rozbij, posyp solą, pieprzem, czosnkiem, papryką i przyprawą z obu stron. Ułóż w misce.
W misce wymieszaj jogurt, musztardę, miód dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojoną w paski cebulę. Wszystko razem wymieszaj i zalej filety z kurczaka, wymieszaj , owiń miskę folią spożywczą i wstaw do lodówki nawet na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, filety wyjmij z marynaty , obtaczaj w mące, roztrzepanym jajku i w bułce tartej. Następnie smaż na złoty kolor z obu stron. Podaj z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówka.