Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczny kotlet devolay w chrupiącej panierce z wypływającym masłem
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3535
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14865
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3535
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14865
Składniki
Z masła uformować 2 wałeczki/ słupki, zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki. W międzyczasie rozbić filety z kurczaka tłuczkiem na kotlety. Oprószyć je z każdej strony solą i pieprzem. Na talerzyk przełożyć posiekaną pietruszkę, starty czosnek, wsypać trochę soli i pieprzu i wymieszać. Przygotować 3 miski. Do jednej wsypać mąkę, do drugiej bułkę tartą i do trzeciej wbić jajko i doprawić solą i pieprzem i wymieszać. Masło wyjąć z zamrażarki, każdy kawałek obtoczyć w przygotowanej pietruszce z czosnkiem i ułożyć na każdym filecie. Zwinąć roladki (zawijając boki). Panierować w kolejności : mąka, jajko, bułka tarta, jajko, bułka tarta.
Smażyć na głębokim oleju ok 8 min, obracając co jakiś czas. Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!