Kotlet de volaile po mojemu

Kotlet de volaile po mojemu
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: gvlba
Nie wymaga dużo pracy a smakuje rewelacyjnie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Piersi oddzielamy od polędwiczek i delikatnie tłuczemy.

  2. Przyprawiamy solą,pieprzem oraz ostrą papryką w proszku.Jajka wbijamy do miseczki dodajemy szczyptę pieprzu,soli , posiekaną świeżą bazylie,mąkę,ser starty na drobnych oczkach oraz śmietanę,wszystko razem mieszamy na jednolita masę.

  3. Kotlety namaczamy w przygotowanej masie i kładziemy na mocno rozgrzany olej.Smażymy z obu stron na złoty kolor.

Komentarze do przepisu (3)

Sugarspice 30 lipca 2009
fajny przepis na kurczaka w ciescie :) pozdrawiam
Tosca 31 lipca 2009
Może i kotlet, ale na pewno nie de volaile...
Groszek 11 sierpnia 2009
przepisa bardzo fajny, kotleciki pyszne ale nie mylmy pojęć - zwykły kotlet a de volaile:) pozdrawiam.
Składniki
Składniki