Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki żurawinowe"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 207
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 185
Składniki
Panierka: płatki i orzechy włoskie zblenduj na dość drobną kaszkę. Wsyp sezam i sól albo szczyptę Kucharka, wymieszaj.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na tłuszczu. Bułkę tartą zalej mlekiem, dodaj mięso, żurawinę, starty na tarce ser żółty, jajka, cebulę z czosnkiem, sól, pieprz i czosnek granulowany, wyrób.
Z masy uformuj kotlety, obtocz w panierce. Smaż na tłuszczu, aż się zrumienią.
Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie