Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu kotlety ziemniaczane. Idealne na piątkową kolację.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 31
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 798
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 31
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 798
Składniki
Ziemniaki ugotuj. Możesz też wykorzystać do tego ziemniaki, które zostały ci z obiadu. Świetny sposób na wykorzystanie resztek! Ziemniaki muszą być ostudzone. Potraktuj je klasycznym ugniataczem do puree.
Cebulę obierz, umyj i posiekaj drobno. Czosnek tak samo. Przesmaż na patelni na niewielkiej ilości oleju roślinnego. Natkę pietruszki umyj i drobno posiekaj.
Wymieszaj ziemniaki, cebulę, czosnek, przyprawy, bułkę tartą i jajka. Formuj kotlety i smaż na oleju na patelni, aż się zezłocą.