Kotleciki z wedzoną makrelą

Kotleciki z wedzoną makrelą
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Gazetowy przepis,całkiem dobry.

Składniki

Przygotowanie

  1. ziemniaku ugotować

  2. 2 jajka ugotować na twardo

  3. ziemniaki zemleć,dodać posiekane jajka,obraną z ości i skóry makrelę,pkrojoną drobno cebulę,natkę pietruszki,surowe jajko,doprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać

  4. formować okrągłe ,niezbyt duże kotleciki,otoczyć w tartej bułce i smażyć na rumiano na mocno rozgrzanym tłuszczu.podawać gorące z surówką z kapusty

  5. w oryginalnym przepisie nie dodaje się gotowanych jajek

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 07 października 2012
zapowiada się smakowicie!
babciaaneczka 07 października 2012
Ciekawie i smacznie wygląda, żeby jeszcze ta makrela nie miała ości, a może by tak zastąpić ją wędzonym... Czytaj całość »
Ciekawie i smacznie wygląda, żeby jeszcze ta makrela nie miała ości, a może by tak zastąpić ją wędzonym łososiem?
rozokoc1 07 października 2012
Jak miło że wreszcie się Pani odezwała!!!!!!!!!!!! Zawsze uważałam że Pani przepisy były najlepsze ze... Czytaj całość »
Jak miło że wreszcie się Pani odezwała!!!!!!!!!!!! Zawsze uważałam że Pani przepisy były najlepsze ze wszystkich na tym portalu, takie pyszne domowe jedzonko!!!!! I było mi smutno że Pani nic nie dodaje:D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki