Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z wątróbki z sosem chrzanowym"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Wątróbkę oczyść, opłucz i dokładnie osusz. Pokrój ją drobniutko, oprósz solą, wymieszaj i odstaw. Cebulę obierz, posiekaj bardzo drobno, usmaż na złoto na rozgrzanym oleju. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do cebuli pod koniec smażenia.
Zmiksuj mleko z jajkami. Dodaj mąkę, pieprz, zioła prowansalskie, majeranek, paprykę słodką i ostrą. Ciasto powinno być bardziej gęste niż naleśnikowe. Wrzuć do niego wątróbkę i cebulę, wymieszaj.
Łyżką nakładaj porcje ciasta na patelnię z rozgrzanym olejem. Smaż powoli, żeby wątróbka nie była surowa.
Wymieszaj dokładnie sosu. Jedz placuszki posmarowane sosem.
Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,80 złŹródło: Chwila dla Ciebie