Kotleciki z tuńczykiem

Kotleciki z tuńczykiem
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kazimierz
pyszne połączenie tuńczyka z jajkiem i ogórkiem konserwowym

Składniki

  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • ogórek konserwowy 1-2 sztuki
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • sól, pieprz
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia (u mnie kokosowy)

Przygotowanie

  1. Tuńczyka odsączamy z zalewy i przekładamy do miski. Dodajemy do niego kukurydzę, starte na drobnych oczkach ugotowane jajko oraz startego na dużych oczkach ogórka, mieszamy.
    Całość łączymy z surowym jajkiem i bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem.
    Formujemy placuszki , które panierujemy w mące.
    Smażymy na rozgrzanym oleju (u mnie olej kokosowy)

Składniki
  • tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
  • jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
  • jajko 1 sztuka
  • ogórek konserwowy 1-2 sztuki
  • kukurydza konserwowa 2 łyżki
  • bułka tarta 3 łyżki
  • sól, pieprz
  • mąka do panierowania
  • olej do smażenia (u mnie kokosowy)
Składniki