Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować pomysł na prosty posiłek o niskim indeksie glikemicznym. Klasyczne kotleciki w których zamiast jajka i bułki tartej zostały dodane otręby owsiane które doskonale sklejają mięsną masę. Ten posiłek z pewnością przypadnie do gustu każdemu amatorowi klopsików. Jeśli przepis Ci się spodobał obejrzyj jego wersję wideo i zostaw komentarz, lajka, subskrypcje w serwisie youtube. Pozdrawiam
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5330
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 103
Składniki
Do mięsa mielonego dodajemy otręby owsiane, płaską łyżeczkę soli, łyżeczkę pieprzu, łyżeczkę czosnku w proszku i łyżkę majeranku. Masę dokładnie wyrabiamy, następnie formujemy kotleciki.
Na patelnię wlewamy passate pomidorową. Dodajemy sól, pieprz, łyżeczkę oregano, łyżkę erytrytolu i sprasowany czosnek. Sos doprowadzamy do wrzenia.
Do gotującego się sosu wkładamy kotleciki i dusimy pod przykryciem 20 minut. Przed końcem gotowania potrawę posypujemy tartym serem i dusimy jeszcze chwilę, do momentu aż ser się rozpuści. Potrawę podajemy z kaszą lub brązowym ryżem. Smacznego!