Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i soczyste kotleciki z kurczaka w chrupiącej panierce.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 927
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 607
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 927
Składniki
Filety z kurczaka umyć, osuszyć, odkroić błonki i mniejsze polędwiczki. Każdego fileta przekroić wzdłuż poziomo na pół, aby otrzymać 4 płaskie kotlety. Można delikatnie rozbić tłuczkiem W miseczce roztrzepać jajka z mieloną papryką, czosnkiem, solą, chili, pieprzem, sokiem z cytryny i maggi. Do mieszanki jajecznej włożyć przygotowane kotlety i polędwiczki z kurczaka, wymieszać i odstawić na chwilę do zamarynowania.
Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kotlety z kurczaka wyjmować z mieszanki jajecznej i panierować w bułce tartej lub Panko - od razu kłaść na średnio rozgrzaną patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety z kurczaka układamy na papierowym ręczniku, aby ociekły z tłuszczu. Podajemy np. z tłuczonymi ziemniakami i ulubioną surówką. Mam nadzieję, że przepis na kotlety z piersi kurczaka spodoba się Tobie i Twoim bliskim :) Korzystaj z niego i koniecznie ulepszaj :) Miłego gotowania!