Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zamiast pulpecików - kotleciki drobiowe w sosie pieczarkowym tak banalnym w wykonaniu, że każdy sobie z nim poradzi:). W prostocie siła, smacznego!
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 15
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1021
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 15
Zbliżające się święta wielkanocne zainspirowały mnie do stworzenia czegoś wyj...
Odsłon: 1021
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 336
Składniki
Filety z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i tłuczemy jak na kotlety. Posypujemy przyprawami, mieszamy z musztardą. Podsmażamy na dużym ogniu, na rozgrzanym oleju do zarumienienia.
Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki w niezbyt małe kawałki (u mnie ćwiartki). Dodajemy do filetów, dusimy do wyparowania wody.
Na koniec dodajemy jogurt, śmietanę, posiekany koperek i ewentualnie więcej musztardy do smaku (w zależności od tego jakiej używamy sos może być mniej lub więcej aromatyczny, musimy wyregulować smak sami). Doprawiamy do smaku. Dusimy kilka minut, aż sos zgęstnieje.