Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki z kostką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Schab wieprzowy oczyść z błonek, opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Następnie mięso poporcjuj, pozostawiając przy każdym plastrze kostkę.
Kotlety połóż na desce, rozbij z obu stron, natrzyj starannie solą i świeżo zmielonym pieprzem. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż krótko kotlety z obu stron.
Osącz olej z suszonych pomidorów, wymieszaj go z posiekanym drobno czosnkiem niedźwiedzim. Kotlety wieprzowe przełóż do brytfanny. Posmaruj je mieszanką czosnku niedźwiedziego z olejem. Na wierzchu rozłóż osączoną z zalewy i pokrojoną w plastry mozzarellę.
Brytfannę wstaw do piekarnika. Piecz kotlety ok. 5 minut w temperaturze 190 stopni. Następnie dodaj do brytfanny suszone pomidory.
Zapiekaj całość kolejne 5 minut. Gotowe danie możesz podawać z pieczonymi ziemniakami lub purée ziemniaczanym i surówką.
czas ok. 40 min; porcja – 380 kcal, cena 3,90 złŹródło: Świat kobiety