Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie kotleciki z kaszą i marchewką podane z jogurtowym sosem ogórkowym. Idealne do przygotowania kiedy zostanie wam resztka kaszy - ja wykorzystałam jęczmienną ale można użyć jaglanej albo gryczanej.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 187
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 55
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 149
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 187
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 396
Składniki
Kaszę ugotować i przestudzić - można użyć wcześniej ugotowanej. Cebulę posiekać, marchewkę zetrzeć na drobnej tarce, zioła posiekać. Na patelni rozgrzać trochę oleju, przesmażyć cebulkę. Do miski dodać kaszę, cebulkę, marchewkę i zioła, wbić jajka i całość wymieszać, dodać mąkę, posolić i popieprzyć dobrze i wymieszać. Odstawić na 30 minut. Smażyć na oleju z każdej strony na rumiano.
SOS Ogórki obrać i zetrzeć na grubej tarce, posolić i odstawić na sitku przez 15 minut. Koperek posiekać. Wymieszać jogurt, koperek, sól, pieprz, sok z cytryny, posiekany czosnek, dodać odciśnięte z wody ogórki i wymieszać, odstawić do lodówki.