Kotleciki z fileta z indyka z owocami

Kotleciki z fileta z indyka z owocami
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Super delikatne i aromatyczne , każdy prosi o dokładkę.

Składniki

  • Mięso mielone z fileta indyka - 30 dag
  • Żurawina - 2 łyżki
  • Morele suszone - 8 szt.
  • Jabłko - 1/2 szt.
  • Ser mozzarella - kulka
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Przyprawa gyros - 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Tarta bułka do obtoczenia

Przygotowanie

  1. Mięso doprawić solą , pieprzem, przyprawą gyros. Morele , żurawinę zalać gorącą wodą. Morele pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać , utrzeć na tarce o grubszych otworach. Ser mozzarellę pokroić w drobną kostkę. Owoce, ser , jajko dodać do mięsa i dokładnie wymieszać.

  2. Uformować kotleciki, obtoczyć w tartej bułce, ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  3. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni, wstawić kotleciki i piec 20 - 25 minut. Podawać jak kto lubi , u mnie z podpieczonymi ziemniakami i surówką.

Komentarze do przepisu (5)

Dariusz-D 13 maja
Smaczne danie i piękna kompozycja :-)
marianna1289 13 maja
Dzięki
Dariusz-D 13 maja
Jestem pod wrażeniem, lubię takie efektowne potrawy. Ugotowała Pani młode ziemniaczki może ?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mięso mielone z fileta indyka - 30 dag
  • Żurawina - 2 łyżki
  • Morele suszone - 8 szt.
  • Jabłko - 1/2 szt.
  • Ser mozzarella - kulka
  • Jajko kurze - 1 szt.
  • Przyprawa gyros - 2 łyżeczki
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • Tarta bułka do obtoczenia
Składniki