Kotleciki z dodatkiem świeżej bazyli ,pieczone w piekarniku.

Kotleciki z dodatkiem świeżej bazyli ,pieczone w  piekarniku.
> 5-6 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Docherro
Pyszne,aromatyczne i chrupiące.Dietetyczne,bez nasączenia tłuszczem ze smażenia.Serdecznie polecam:)

Składniki

  • mięso wieprzowe od szynki 70dkg
  • bułka kajzerka 1szt.
  • jajka 2 szt
  • cebula
  • czosnek 3-4 ząbki
  • świeża bazylia spora garść
  • Pieprz czarny
  • Sól morska
  • Bułka tarta

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić wraz z czosnkiem i bułką namoczoną i odciśnięta.
    Cebulę pokroić w kostkę.
    Dodać jajka,bazylię doprawić pieprzem i solą i dokładnie wyrobić mięso.

    Formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i kłaść na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.

    Dać do nagrzanego piekarnika do 180st.Piec 30min.po tym czasie włączyć termoobieg i zapiec do zrumienienia.


  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (8)

Futka 24 stycznia 2018
o tak! Przepyszne i z pewnością bardzo aromatyczne <3 Palce lizać :)
GREGORHSPEED 24 stycznia 2018
Muszą pięknie pachnąć <3
Bellapi 25 stycznia 2018
mielone zawsze smakują :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • mięso wieprzowe od szynki 70dkg
  • bułka kajzerka 1szt.
  • jajka 2 szt
  • cebula
  • czosnek 3-4 ząbki
  • świeża bazylia spora garść
  • Pieprz czarny
  • Sól morska
  • Bułka tarta
Składniki