Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotleciki wieprzowe z serem i borówkami"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10160
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 62
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 137
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10160
Składniki
Pokrój mięso na cztery plastry jednakowej wielkości. Natnij troszkę krawędzie, ubij lekko i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzej olej i na dużym ogniu obsmaż porcje mięsa z obu stron. Potem zdejmij je z patelni i przechowuj w ciepłym miejscu.
Cebulę obierz, a seler naciowy umyj. Następnie drobno pokrój i usmaż w sosie pozostałym po pieczeniu. Gdy wszystko ładnie się zarumieni, dodaj masło i dopraw do smaku solą i pieprzem. Całość zalej białym winem i gotuj przez krótką chwilę. Przełóż do brytfanki. W tym czasie na tarce zetrzyj ser.
Do brytfanki przełóż kotlety. Na każdym połóż łyżkę chrzanu i łyżkę borówek. Następnie posyp je serem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Zapiekaj przez chwilę w temperaturze 200 °C, aż ser się rozpuści. Danie podawaj z pieczonymi ziemniakami.Źródło: Na żywo