Kotleciki rybne

Kotleciki rybne
> > 6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: wiola1100
połączenie ryżu i ryby,delikatne w smaku

Składniki

  • filety rybne(ja dałam morszczuka), 50 dag
  • ryż w torebkach, 2 torebki
  • marchewka, 1 duża
  • cebula, 1 sztuka
  • jajko, 1 sztuka
  • suszona pietruszka, 1 łyżka
  • Bułka tarta, ok .szklanki
  • sól,pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia

Przygotowanie

  1. Filety obgotować ok. 5 minut,ryż w torebkach ugotować.Obgotowane filety odcedzić i drobniutko pokroić nożem dodać wystudzony ryż,startą na małych oczkach marchewkę i pokrojoną w drobną kostkę cebulę,dodać jajko,pietruszkę i 2 łyżki bułki tartej wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.Z masy ryżowo-rybnej formować. małe kotleciki panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.Kotleciki doskonale smakują z frytkami i tartą marchewką.Życzę smacznego.

Komentarze do przepisu (3)

irma 05 marca 2010
Robie kotlety rybne, ale Twój pomysł jest inny i na pewno wupróbuję:)
Jagoda50 09 marca 2010
Nigdy nie dodawałam ryzu do kotletów rybnych ,napewno sa bardzo dobre.Przepis do ulubionych .
linka6 13 marca 2010
mam pytanie: czy farsz przypadkiem nie musi być zimny? Kilka razy robiłam coś z ciasta francuskiego i pod... Czytaj całość »
mam pytanie: czy farsz przypadkiem nie musi być zimny? Kilka razy robiłam coś z ciasta francuskiego i pod wpływem cuiepłego nadzienia ciasto się kleiło.
Składniki
  • filety rybne(ja dałam morszczuka), 50 dag
  • ryż w torebkach, 2 torebki
  • marchewka, 1 duża
  • cebula, 1 sztuka
  • jajko, 1 sztuka
  • suszona pietruszka, 1 łyżka
  • Bułka tarta, ok .szklanki
  • sól,pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia
Składniki